Канада розширила санкції проти Сирії через хіматаку

МЗС Канади оголосило про запровадження нових санкцій проти режиму сирійського президента Башара Асада.

Відповідна заява розміщена на сайті канадського уряду, повіжомляє «Слово і Діло».

Спеціальні економічні заходи, до яких відносяться заморожування активів і заборону на ведення будь-якої діяльності, поширюються тепер ще на 27 осіб.

«Сьогоднішні нові санкції проти ключових посадових осіб є частиною наших постійних зусиль для посилення тиску на режим Асада, щоб зупинити насильство проти невинних дітей, жінок і чоловіків. Атаки із застосуванням хімічної зброї минулого тижня в південній частині провінції Ідліб - це військовий злочин, і вони є неприйнятними», - сказала глава МЗС Канади Христя Фріланд.

Уряд також зазначив, що Канада орієнтована на підтримку сирійського народу і вже виділила 1,6 мільярда доларів на зусилля в області надання гуманітарної допомоги, безпеки, стабілізації і розвитку, на додаток до прийому понад 40 тисяч сирійських біженців.

Нагадаємо, президент Сирії Башар Асад заявив, що інформація про застосування його військами хімічної зброї на «100% сфабрикована».

Представник британського Міністерства оборони заявив, що зразки з тіл жертв хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхун дали позитивний результат на вміст в них нервово-паралітичної речовини зарину.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО