Гройсман обіцяє розширити програму реімбурсації ліків

Кабмін планує розширення програми реімбурсації ліків, забезпечивши безкоштовними медикаментами хворих, які їх потребують.

Про це заявив прем'єр-міністр України Володимир Гройсман під час спілкування зі студентами в Донецькому національному медичному університеті в Кропивницькому, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Урядовий портал.

«У наших планах розширити програму реімбурсації, забезпечення безкоштовними ліками тих, хто в них потребує. У наших планах - розвиток цієї програми», - сказав він, відповідаючи на питання.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд дсяг зниження ціни на медичні препарати за певними категоріями на 10-30-60%. І це, за його словами, тільки початок.

Гройсман нагадав, що програма реімбурсації - якісна і фундаментальна праця, яку неодноразово намагалися зірвати, постійно вигадуючи різні корупційні схеми. «Але ми створили систему - відкриту, публічну, прозору. У наших інтересах розширювати цю програму в ім'я здоров'я всіх українців», - підкреслив він.

Нагадаємо, «Слово і Діло» показало, як уже з 1 квітня має запрацювати анонсована урядом програма реімбурсації ліків, а також попутно нагадало, хто з політиків обіцяв українцям дешеві медпрепарати.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО