Горбулін повідомив чому Україна не повинна відмовлятися від Мінських переговорів

Директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін вважає, що українська сторона не повинна відмовлятися від участі в переговорному процесі, який проходить в Мінську, по врегулюванню конфлікту на Донбасі.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на «Інтерфакс-Україна».

«Треба їздити, тому що це створює умови перш за все для роботи за двома напрямками - безпеки, хоча ви знаєте, що бойовики не виконують домовленостей, які були досягнуті... Друге - є можливість продовжити переговори щодо повернення заручників», - сказав він, відповідаючи на питання про доцільність поїздок до Мінська в ході круглого столу «Торгова блокада Донбасу: втрати або досягнення?» в п'ятницю в Києві.

Горбулін також підкреслив, що Мінськ є єдиною переговорним майданчиком, за допомогою якого Україна має можливість доносити інформацію про те, що відбувається в ОРДЛО, до відома широкої громадськості.

Він також зазначив, що залучення в даний переговорний процес Великобританії і / або США значно посилило б позиції України.

Зазначимо, що на переговорах у Мінську 6 квітня дипломатичні радники лідерів України, Німеччини та Франції засудили порушення бойовиками перемир'я, введеного на Донбасі з 1 квітня.

Глава Держдепу США Рекс Тіллерсон вважає, що відносини Росії і США знаходяться на низькому рівні, а Україна - головна перешкода на шляху для їх поліпшення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО