Тарута прокоментував обіцянку про подачу позову щодо призначення Гонтаревої

Позафракційний народний депутат Сергій Тарута вважає, що призначення Валерії Гонтаревої головою Національного банку України було нелегітимним, і стверджує, що доб'ється скасування постанови про її призначення.

Таку думку він висловив в ефірі програми «Право на владу», коментуючи власну обіцянку про подачу позову у зв'язку з призначенням Гонтаревої, повідомляє «Слово і Діло».

«Стосовно суду. Так, дійсно, Гонтарева була призначена абсолютно нелегітимно, у неї не було 10 років терміну (на посаді – Ред.)... Більш того, відповідно до закону «Про запобігання корупції», у неї є конфлікт інтересів. Із нею ICU і «Банк Авангард» до сьогоднішнього дня не розрахувався, в тому числі, як і з Рожковою (заступник голови НБУ – Ред.), яка є акціонером «Платинум банку». Це означає, що є прямий конфлікт інтересів, і відповідно до чинного законодавства, вона повинна нести вже кримінальну відповідальність», – заявив Тарута.

За його словами, перша судова інстанція йому відмовила, і він подав позов вже в другу інстанцію. Тарута додав, що доб'ється скасування постанови про призначення Гонтаревої, а також спробує вирішити питання кримінальної відповідальності голови НБУ.

«Необхідно скасувати постанову парламенту про призначення Гонтаревої. Ну і, природно, питання щодо закону «Про запобігання корупції». Там є пряма стаття, тому що вона не заповнила декларації, – «заборгованість третіх осіб». Враховуючи, що з нею ще не розрахувався ICU і «Банк Авангард», вона повинна була показати заборгованість, яку повинні їй заплатити протягом майбутніх трьох років. Вона цього не зробила, і це пряме порушення», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, 1 лютого Тарута пообіцяв подати в суд на Гонтареву в зв'язку з її нелегітимним призначенням і незаконними діями.

Слід зазначити, що, відповідно до моніторингу «Слово і Діло», Тарута дав 34 обіцянки, з них 12 виконані, а 16 - провалені. Рівень його відповідальності - 35%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО