З бюджету виділять додаткові кошти на організацію Євробачення

Перший заступник КМДА Геннадій Пліс повідомив, що заходи з підготовки до проведення Євробачення-2017 вимагають залучення додаткових ресурсів.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу столичної мерії.

Повідомляється, що на створення і розгортання комплексної системи відеоспостереження відповідно до рекомендацій Національної поліції в місцях розташування міських локацій Євробачення потрібно 19 млн 150 тис.гривень. На придбання урн для поліпшення благоустрою міста планується витратити 5 млн гривень.

На залучення волонтерів (одяг, харчування, проїзд) потрібно 500 тис. Гривень, організація і проведення спортивно-масових заходів - 4,3 млн гривень, благоустрій території музею «Київська Фортеця» - 125 тис.гривень. Проведення технічного обстеження атракціонів в парках культури і відпочинку буде коштувати 100 тис.

Нагадаємо,що мер Києва Віталій Кличко дав розпорядження до кінця квітня встановити атракціони в Гідропарку, встановити біотуалети, покласти кольорову плитку, висадити троянди і навіть облаштувати світодіодне підсвічування.

19 січня 2017 року міністр культури України Євген Нищук запевнив, що конкурс Євробачення принесе Україні прибуток і ті 15 мільйонів євро гарантованих державою в 2016 році повернуться вже в 2017 році подвійним або потрійним прибутком. Технічне і організаційне забезпечення конкурсу було покладено на держустанову НТКУ.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО