Між ними лід не тане. Тіллерсон і Лавров завершили зустріч у Кремлі

У Кремлі відбулася зустріч глави Держдепу США Рекса Тіллерсона і глави російського МЗС Сергія Лаврова, яку ЗМІ вже охрестили «несподівано неприязною».

Лавров розпочав зустріч з главою Держдепу «надзвичайно крижаними зауваженнями», пише видання Reuters за підсумками двогодинної зустрічі, інформує «Слово і Діло».

Відзначимо, що вчора Тіллерсон поставив ультиматум Росії, заявивши, що їй слід вибрати: або партнерство з США, або підтримка сирійського президента Башара Асада. У Кремлі його слова назвали «грою м'язами» перед зустріччю.

Повідомляється, що Лавров розпочав зустріч з Тіллерсоном «надзвичайно крижаними зауваженнями», засудив ракетний удар по Сирії як незаконний і звинуватив Вашингтон в непередбаченій поведінці.

«Я не буду приховувати, що у нас є багато питань, враховуючи вкрай неоднозначні і часом суперечливі ідеї, висловлені в Вашингтоні по всьому спектру відносин. І це, не кажучи про нещодавні тривожні дії - протиправноій атаці проти Сирії», - сказав глава МЗС Росії.

Водночас, як відзначає Reuters, висловлювання Тіллерсона були більш виваженими. Він зазначив, що його мета - «зрозуміти відмінності і чому ці відмінності існують, а також які перспективи їх подолання».

«Я з нетерпінням чекаю дуже відкритого, відвертого і чесного обміну думками, щоб після цього ми могли краще окреслити американо-російські відносини», - сказав він Лаврову.   Відзначимо, що під час зустрічі Лавров відчитав американських журналістів.

Крім того, Тіллерсон зустрівся з Володимиром Путіним, хоча ще позавчора в Кремлі говорили, що в графіку президента РФ відсутня зустріч з держсекретарем.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО