НАБУ затримало екс-заступника голови Держзовнішінформу

Детективи НАБУ затримали екс-заступника директора «Держзовнішінформу», який на незаконних підставах перерахував багатомільйонну суму грошей на рахунки фіктивних приватних підприємств.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу НАБУ.

Згідно з повідомленням, він підозрюється в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч.5 ст.191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем») та ч.2 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу.

«За версією слідства, в період з травня 2013 року по лютий 2014 року посадовець за попередньою змовою з екс-директором цього ж ДП, зробили безпідставне перерахування 9,87 млн ​​гривень від «Держзовнішінформу» на рахунки приватних компаній з ознаками фіктивності», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, кошти перераховані відповідно до укладених договорів і підписаних актами прийому-передачі наданих послуг.

Розслідуванням встановлено, що зазначені приватні підприємства фактично ніяких послуг не надавали, а укладання договорів і підписання інших документів зроблено виключно з метою прикриття злочинної діяльності.

«Затриманому повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, вирішується питання про обрання запобіжного заходу. Також встановлюється місцезнаходження екс-директора держпідприємства, здійснюється перевірка на причетність до скоєних кримінальних злочинів інших посадових осіб», - повідомляє НАБУ.

Розслідування щодо цього кримінального провадження детективи НАБУ почали в грудні 2015 року.

Раніше в НАБУ розповіли, скільки справ розслідують по е-деклараціям.

Нагадаємо, НАБУ підозрює керівництво НБУ в сприянні виведенню коштів рефінансування через австрійські банки.

Також Бюро взялося за розслідування формули «Роттердам плюс».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО