Трамп витратив на курортні поїздки рекордні мільйони доларів

За рік витрати президента США Дональда Трампа, спрямовані на часті поїздки в його приватний клуб в Мар-а-Лаго, можуть перевершити бюджет Обами за всі роки його президентства.

Такий висновок оприлюднив у понеділок у своєму матеріалі центральний телеканал CNN, пише «Слово і Діло».

«Поїздки Дональда Трампа в його приватний клуб у Флориді коштували приблизно $ 20 млн за перші 80 днів його перебування на посаді президента, зробивши його рекордсменом в темпах (витрат) в перший же рік його повноважень», - наголошується в публікації.

З огляду на відмінність кожної поїздки, оцінити витрати на забезпечення безпеки нинішнього президента важко, оскільки офіційні дані будуть відомі набагато пізніше. Але звіт Головного бюджетного управління США за 2016 рік про 4-х денне перебування Обами у Флориді в 2013 році - однієї з подібних подорожей Трампа - вказує на загальні витрати тільки для Секретної служби і Берегової охорони в сумі $ 3,6 млн.

«Станом на сьогодні, Трамп провів шість уїк-ендів (всього 21 день) в Мар-А-Лаго, його приватному клубі на Палм-Біч. Тому загальний кошторис витрат на ці поїздки становить близько $ 21,6 млн», - зазначає телеканал.

Великі витрати на подорожі Трампа яскраво контрастує з його закликами «затягнути паски» для федерального уряду. Водночас телеканал нагадує, що Трамп вимагає скоротити невійськові витрати на $ 54 млрд.

Обама за всі вісім років перебування на посаді президента витратив трохи менше $ 97 млн ​​на поїздки. До списку цих подорожей крім ділових поїздок були також включені персональні екскурсії, зокрема на лижні курорти в Аспені, сімейний відпочинок Обами раз на рік в Марта Він'ярд в штаті Массачусетс. Крім того, сюди входять робочі поїздки, наприклад в Національний парк Еверглейдс в День Землі в 2015 році.

«Часті подорожі Трампа в період уїк-ендів призведуть до того, що 45-й президент, швидше за все, перевищить витрати Обами протягом його першого терміну, вже за кілька місяців перебування на посаді», - наголошується в матеріалі.

Як повідомлялося, відрядження Трампа і його сім'ї за місяць коштували американським платникам податків майже стільки ж, скільки поїздки колишнього президента Обами за цілий рік.

Нагадаємо, рейтинг схвалення роботи нового президента США Дональда Трампа знизився з 45% до 40%. Рейтинг несхвалення виріс до 55%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО