Судам в Україні заборонили використовувати абревіатуру «ДНР/ЛНР»

ВССУ з розгляду цивільних і кримінальних справ заборонив судам нижчих інстанцій використовувати в своїх рішеннях назви «Донецька народна республіка» і «Луганська народна республіка» на позначення тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це інформує «Слово і Діло».

В інформаційному листі ВССУ наголосив, що «така практика є неприпустимою, оскільки факт існування ні так званої «Донецької народної республіки», ні так званої «Луганської народної республіки» не визнається органами влади України».

«З огляду на вимогу Конституції України при позначенні місця настання певного факту відсутні підстави використовувати такі формулювання, як «Донецька народна республіка (територія, непідконтрольна державній владі України)», «Донецька народна республіка, яка є тимчасово окупованою територією», «самопроголошена Донецька народна республіка» тощо», - йдеться в листі.

Нагадаємо, що в офіційному реєстрі цивільних справ Жовтневого районного суду Полтави знайшли згадку про «Донецьку Народну Республіку» як про звичайну іноземну державу, за звичайним шаблоном ділових паперів.

Як повідомлялося, ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів на Донбасі.

Нагадаємо, «Слово і Діло» підготувало огляд найбільш значущих обіцянок українських політиків, присвячений третій річниці антитерористичної операції на Донбасі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО