Рік роботи Кабміну: Гройсман провів підсумкову прес-конференцію

Сьогодні, 11 квітня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман провів прес-конференцію за підсумками року діяльності його уряду.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

«Нам вдалося виконати все, що ми обіцяли. Ми прийшли на тлі політичної та економічної кризи. Ми змогли зробити 2016 рік початком капітального ремонту країни. Ми смоли домогтися економічного зростання в країні», - заявив Гройсман у вступній промові.

Прем'єр припустив, що якщо б реформи почалися в 2007 році, а не в 2016, то українська економіка зараз мала б кращі показники.

«Для мене дуже важливо, щоб через десять років ми побачили, що люди живуть довше і якісніше, що ми перемогли бідність і корупцію», - повідомив Гройсман.

Під час конференції глава Кабміну ще раз підкреслив, що в пріоритеті його уряду проведення п'яти важливих для України реформ: пенсійної реформи, продажу неефективних активів, земельної реформи, реформи освіти та охорони здоров'я.

Також Гройсман зазначив, що з 1 жовтня 5,6 млн українських громадян чекає підвищення пенсій, а також скасування оподаткування пенсій для працюючих пенсіонерів.

«Хочу сказати, що для мене як для людини цей рік був дуже важким і дуже непростим. Але насправді я бачу величезну перспективу в Україні. Я бачу те, що ми можемо робити зміни. Ми можемо змінювати життя і вселяти віру в українських громадян не просто словами, а реальними діями. Я хочу закликати всіх, щоб ми діяли в ім'я нашої України та во ім'я того, щоб країна зайняла своє гідне місце на карті Європи і світу», - підсумував він.

Про свою роботу за рік прем'єр відзвітує в парламенті у травні. Відомо, що колеги авансом вже поставили йому оцінку «задовільно».

Зазначимо, що у Гройсмана 349 обіцянок, 199 - виконаних і 86 - не виконаних.

Нагадаємо, Володимир Гройсман очолив уряд 14 квітня 2016 року, у свої 39 років став наймолодшим очільником Кабміну в історії України.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО