Суд залишив у силі рішення щодо повернення Києву землі заказника «Жуків острів» – Луценко

Київський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення господарського суду Києва, який повернув у комунальну власність землі ландшафтного заказника місцевого значення «Жуків острів».

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Слово і Діло».

«Погодившись з доводами ГПУ, Київський апеляційний господарський суд 5 квітня підтвердив недійсність рішень, договору оренди, держактів та свідоцтв на земельні ділянки площею 120 га на Жуковому острові столиці так званого кооперативу «Котміст», - зазначив він.

До того ж Луценко нагадав, що колишньому заступнику КМДА - начальника управління земресурсів Муховикову оголошено підозру у зловживанні службовим становищем, що призвело до збитків 1,4 млрд грн.

«Тепер час діяти КМДА. Генпрокуратура готова підтримати позов Кличка про знесення або конфіскацію незаконно збудованих приміщень членів так званого кооперативу «Котміст», - додав він.

Як повідомлялося, у зв'язку з відчуженням території заказника «Жуків острів» було повідомлено про підозру трьом чиновникам часів Київської міськадміністрації Леоніда Черновецького.

У прокуратурі стверджують, що у 2007-2009 рр. чиновники вчинили ряд дій, які призвели до відчуження 45 га території заказника місцевого значення. Ціна цієї землі, за результатами нормативної оцінки, становить понад 80 млн грн.

Пізніше у прокуратурі Києва зазначили, що коло підозрюваних у відчуженні території заказника «Жуків острів» може бути розширений за результатами досудового розслідування.

Раніше у ГПУ назвали приблизну вартість Межигір'я.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО