У меморандумі з МВФ Порошенко і Гройсман зобов'язалися запровадити абонплату за газ

У меморандумі з МВФ присутній пункт, згідно з яким Україна взяла на себе зобов'язання ввести абонентську плату за користування газовою інфраструктурою.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

Згідно з текстом меморандуму, Україна зобов'язується перед Міжнародним валютним фондом з 1 серпня 2017 роки виділити із загальної кінцевої ціни природного газу для населення і підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) плату за його доставку на основі приєднаної потужності (так звана абонентська плата за користування газовою інфраструктурою).

У попередньому меморандумі Україна брала на себе такі ж зобов'язання.

Під документом поставили свої підписи Президент Петро Порошенко, прем'єр-міністр Володимир Гройсман, міністр фінансів Олександр Данилюк і голова Нацбанку Валерія Гонтарєва.

Нові тарифи оплачуються щомісяця і незалежно від показань лічильника. Для більшості абонентів з лічильником типу G4 (54% абонентів, 80% споживання по країні) абонплата складе 92 гривні.

У НКРЕКУ стверджують, що після введення абонплати 75% споживачів будуть платити за газ на 4% менше.

Нагадаємо, після введення абонплати за газ в дію, Порошенко і Гройсман висунули вимогу припинити рішення НКРЕКУ. При цьому голова Кабміну не бачить підстав для введення абонплати за газ і ініціював створення робочої групи для перевірки її обґрунтованості.

У НКРЕКУ вже заявили, що збираються призупинити дію свого рішення 10 квітня на 3 місяці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО