Гройсман вважає, що підстав для підвищення тарифу на газ немає

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що вітає припинення рішення щодо запровадження з 1 квітня абонплати за газ, адже зараз немає жодних підстав говорити про це.

Про це глава Кабміну заявив в ефірі «112 Україна», пише «Слово і Діло».

«Я вважаю, що зараз ніяких підстав говорити про підвищення цін на тарифи немає. Більш того, я підкреслюю, що наша задача сьогодні - позбутися енергетичної залежності і я вважаю, що це можна віднести до позитивних результатів нашої діяльності. Ми зупинили падіння видобутку українського газу і відновили зростання видобутку», - підкреслив глава Кабміну.

Гройсман повідомив, що уряд встановив тільки граничну ціну на газ, а тарифи затверджує Нацкомісія, розрахунки якої надають Теплокомуненерго, що належать міським громадам.

«Якщо говорити про місцеві органи влади, то там де є нормальний мер, сьогодні можна сказати, що там нормальна система витрат і нормальна структура формування тарифу і вони працюють зокрема на альтернативних джерелах», - зазначив прем'єр.

Також Гройсман стверджує, що не знав про запровадження з 1 квітня абонплати за газ Національною комісією, яка регулює сферу енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ), і отримав цю інформацію зі ЗМІ.

На думку глави уряду, сьогоднішнє рішення НКРЕКУ стосовно припинення рішення щодо абонплати за газ є правильним.

Нагадаємо, раніше НКРЕКУ ввела абонплату за підключення до системи газопостачання, яка є окремою від фактичної ціни за газ.

Кабмін звернувся до Нацкомісії з проханням переглянути це рішення, а президент України Петро Порошенко зобов'язав знайти рішення, яке б передбачало непідвищення тарифів.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО