НАБУ перевіряє Садового на корупційні правопорушення

Працівники Національного антикорупційного бюро України проводять перевірку міського голови Львова Андрія Садового.

Про це директор НАБУ Артем Ситник заявив під час брифінгу в стінах ЛНУ ім. І.Франка, де відбувається його зустріч зі студентами, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на Zik.

Журналісти запитали у голови Бюро, чи здійснює відомство розслідування корупційних діянь Садового в контексті того, що раніше мер Львова за власною ініціативою звернувся до детективів із проханням розслідувати звинувачення, які були оприлюднені на нього в програмі на каналі «1+1» у грудні 2016 року.

«Що стосується таких заяв політиків, мовляв, перевірте нас, то це робиться з конкретною метою. Через три дні він скаже – бачите, я подав заяву, а НАБУ ніякого криміналу не відкрило – значить я не корупціонер. Ми, звичайно ж, ці заяви перевіряємо. Але основну перевірку чиновників ми проводимо не на підставі його заяв, а на підставі тих даних, які у нас є і які можуть свідчити про наявність складу злочину», – повідомив Ситник.

За його словами, НАБУ проводить перевірку на предмет причетності до корупційних дій Садового, але не по його популістських заяв, а за іншими фактами.

«Чи проводилась перевірка по Садовому – вона зараз проводиться, але не в рамках цієї заяви, а в рамках наших повноважень», – резюмував правоохоронець.

Нагадаємо, що згідно з моніторингом «Слова і Діла», Ситник загалом дав 15 обіцянок, з яких 6 він виконав і 6 – провалив. Рівень його відповідальності – 40%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО