Єгор Соболєв не визнав факту свого підпису під змінами до Закону «Про запобігання корупції»

Народний депутат Єгор Соболєв обіцяв, що як голова комітету Верховної Ради України з боротьби з корупцією, не підпише зміни до Закону України «Про запобігання корупції» №6172, але його підпис стоїть на документі, згідно з регламентом ВРУ.

Відповідну обіцянку депутат опублікував на своїй сторінці в Facebook 23 березня 2017 року, - нагадує «Слово і Діло». Чому законопроект все-таки був підписаний, Соболєва запитали напередодні ввечері в ефірі ток-шоу «Право на владу».    

Як заявив Єгор Соболєв в ефірі ток-шоу, його підпис під законопроектом не стоїть. Однак ще 28 березня 2017 року «Слово і Діло» отримало лист від заступника голови комітету протидії та запобігання корупції Ігоря Попова, в якому сказано, що Єгор Соболєв завізував законопроект №6172, як того вимагає регламент ВРУ.

Сам депутат вважає себе заручником ситуації, звинувачуючи у всьому потужну президентську коаліцію, мовляв, одностайне голосування про внесені «з голосу» поправки неможливо забезпечити без хорошого режисера, тобто Порошенка.

«Я підготував лист спікеру парламенту і Президенту, в якому вказав, що закон містить абсурдні норми. Два дні до засідання парламенту наша робоча група працювала над підготовкою хорошого закону. Комітет підготував і узгодив поправки до цього закону. Це та ситуація, коли ми сіли з представником Президента, з Адміністрацією Президента, з міністерством оборони і вилизали все до єдиного», - пояснив нардеп.

За словами Соболєва, під час розгляду законопроекту він попереджав, що депутати «залазять в регулювання суспільних активістів», але всі «ненормальні ідеї» відбити не вдалося.

«Після того, як я написав Президенту лист з проханням повернутися і виправити закон, не підписувати його - я зустрівся з одним з його соратників, щоб пояснити, чому це важливо не робити, на що він відповів: а закон вже підписаний, Президент його підписав в той же день, коли його отримав», - заявив глава антикорупційного комітету ВРУ.

Всього в досьє Єгора Соболєва 80 обіцянок, 37 з яких він виконав. У рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради, Соболєв займає досить високе 57 місце.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО