Росія вивозить з Донбасу вугілля на 400 мільйонів – ЗМІ

Окупанти на Донбасі встигли за 10 днів відправити в Росію понад 3,4 тисячі піввагонів з вугіллям на загальну суму в 400 мільйонів гривень.

Про це пише «Економічна правда» з посиланням на дані Російських залізниць, передає «Слово і Діло».

Видання зазначає, що таким чином, на територію Росії було вивезено понад 230 тисяч тонн антрациту (понад 10 тис т/добу), що в перерахунку на офіційну внутрішньодержавну ціну (1730 грн/т) еквівалентно 400 мільйона гривень.

З неконтрольованих територій вагони направляються в РФ через 2 залізничні станції - Гуково і Успенська, які з української сторони закриті ще з 2015 року.

Середньодобове завантаження за перші 14 днів березня на обох станціях склало 152 вагона на добу, 15-20 березня - вже понад 210 вагонів.

Найбільшим відправником, за статистичними даними, є російська компанія «РЖД Логістика» - вона відправила понад 2 тисячі вагонів. На другому і третьому місцях - «Южтранс» і «Федеральна вантажна компанія» відповідно.

Відзначимо, що в «ДНР» оголосили про початок поставок вугілля в Росію 14 березня. Повідомлялося, що тоді були відправлені перші 95 вагонів.

Як відомо, 3 березня «ДНР» оголосила торговельну блокаду Києву через неприпинення блокади. Донецьк заявив про розрив «всіх зв'язків з Україною».

6 березня «ДНР» і «ЛНР» припинили поставки вугілля на українську територію.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО