САП подовжила розслідування у справі Охендовського до 14 квітня

Спеціалізована антикорупційна прокуратура продовжила термін розслідування у справі глави Центрвиборчкому Михайла Охендовського до 14 квітня.

Про це розповів голова САП Назар Холодницький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «LB.ua».

«Детективи на нараді доповіли, що їм не вистачає часу. І я його їм надав. До 14 квітня хочу бачити складений детективами остаточний варіант підозри і чи можна, в кінцевому підсумку, завершити слідство», - зазначив Холодницький.

Крім того, голова САП зазначив, що Охендовський справно виконує всі покладені на нього судом обов'язки: приходить до слідчих, детективів, прокурорів за першим викликом.

«Не хворіє, не переносить викликів. Це слід визнати. Тому говорити, що сьогодні є ризик його втечі, немає правових підстав», - сказав Холодницький.

При цьому він додав, що навіть якщо Охендовський зникне, існує процедура заочного засудження і розшук.

«І не факт, що краще: жити в розшуку або довести в суді свою невинність», - сказав глава САП.

Нагадаємо, сам Охендовський стверджує, що Генеральна прокуратура визнала його потерпілим у кримінальному провадженні щодо незаконного притягнення його до кримінальної відповідальності детективами Національного антикорупційного бюро.

Раніше Солом'янський суд за клопотанням детектива НАБУ частково заарештував майно глави Центральної виборчої комісії Михайла Охендовського.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО