Порошенко привітав українських воїнів-добровольців зі святом

Президент України Петро Порошенко звернувся з вітаннями до військових і цивільних в День українського добровольця.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сторінку глави держави в Facebook.

«Дякую всім воїнам-добровольцям – тим, хто зараз працює в Національній поліції, служить в Національній гвардії, перевівся до лав Збройних сил, або займає активну громадянську позицію в цивільному житті», – написав Порошенко.

Він підкреслив, що єдність і рішучість добровольців необхідні Україні.

«Потрібна єдність, потрібна рішуча протидія спробам ворога, який зрозумів неможливість перемогти нас на фронті, й намагається дестабілізувати ситуацію зсередини. Дякую кожному з вас за принципово тверду і чітку громадянську позицію і низький уклін кожному з вас від Українського народу», - сказав Президент.

Також глава держави вручив державні нагороди. Так, орденом Богдана Хмельницького III ступеня нагороджений молодший лейтенант Євген Яранцев, який проходив військову службу в «Айдарі» і брав участь в бойових зіткненнях в районі Хрящуватого, Щастя, був учасником оборони луганського аеропорту.

«Під час відведення військ з Дебальцевого Євген Яранцев в складі евакуаційної групи вивозив поранених і зброю», – йдеться в повідомленні.

Ще семеро добровольців отримали ордени «За мужність» III ступеня, шестеро військових - медалі «За військову службу Україні» та п'ятеро – «Захиснику Вітчизни».

В Україні сьогодні, 14 березня, вперше святкують День добровольця.

З моменту початку бойових дій на сході країни в Збройні сили України вступили понад 100 тисяч добровольців.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО