Суд скасував штрафи АМКУ щодо WOG

Господарський суд міста Києва визнав недійсним запровадження санкцій Антимонопольним комітетом України (АМКУ) на компанію «ВОГ РІТЕЙЛ» в рамках так званої «бензинової справи».

Про це повідомляє УНН з посиланням на прес-службу компанії WOG, передає «Слово і Діло».

Так, раніше за підсумками розслідування так званої «бензинової справи» 28 жовтня 2016 року Антимонопольний комітет України ухвалив рішення про накладення штрафних санкцій на провідних операторів паливного ринку в розмірі понад 204 млн грн.

«Компанія ВОГ РІТЕЙЛ, разом з іншими трейдерами, опинилася в «штрафному переліку» АМКУ, а також була безпідставно звинувачена в «змові та антиконкурентних діях» на ринку. Зазначене рішення Комітету було оскаржено компанією в суді. В рамках позову ВОГ РІТЕЙЛ вимагав визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету як у частині звинувачень на адресу компанії в нібито незаконних діях, так і в частині накладання на ВОГ РІТЕЙЛ штрафних санкцій у розмірі понад 54 мільйони гривень. Так, 6 березня 2017 року Господарський суд міста Києва визнав недійсним рішення АМКУ, задовольнивши позов ВОГ РІТЕЙЛ до Комітету в повному обсязі», – повідомляють у компанії.

Нагадаємо, раніше АМКУ оштрафував «Київенерго».

Також відомо, щоАМКУ оштрафував «ПриватБанк» на 82 тисячі гривень.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО