Армія України готується до повномасштабної агресії Росії – Муженко

Зараз українські військовослужбовці розглядають різні сценарії розвитку подій і готуються до повномасштабної агресії Росії.

Про це в інтерв'ю виданню «День» заявив голова Генерального штабу-головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко, передає «Слово і Діло».

Він зазначив, що зараз українська армія розглядає всі аспекти можливого російського наступу. При цьому, за його словами, це стосується не лише Донбасу та Криму, а й «кожного куточка нашої країни». Таким чином, зараз триває робота щодо асиметричної відповіді ворогу в разі реалізації його загарбницьких планів.

Муженко підкреслив, що Збройні сили мають дуже серйозні завдання та особливий внесок у європейську безпеку, саме тому Україна розвиває всі види військ.

«Перелік завдань, які стоять перед сучасними ЗС України, набагато ширший і складніший, ніж може собі уявити пересічний громадянин. Форми та способи застосування військ також постійно ускладнюються. Можу сказати одне: ми серйозно готуємося до різних сценаріїв, у тому числі й до повномасштабної агресії російської сторони», – підсумував Муженко.

Нагадаємо, до 2020 року Міноборони планує перевести армію на контракт.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО