Росія офіційно втратила право на Чемпіонат світу з біатлону в 2021 році

Набуло чинності рішення виконкому Міжнародного союзу біатлоністів (IBU) про позбавлення Росії Чемпіонату світу 2021 року, що мав відбутися в Тюмені, через розслідування фактів систематичного вживання допінгу російськими спортсменами.

Це ТАСС підтвердила прес-служба IBU, передає «Слово і Діло».

Союзу біатлоністів Росії запропонували добровільно відмовитися від проведення турніру, інакше РФ, яка не погодилася з таким рішенням, автоматично позбавлялася цього права.

«IBU підтверджує, що СБР не повернув до 24 лютого право на проведення Чемпіонату світу 2021 року. Наслідки такого рішення були опубліковані раніше», - цитує прес-службу IBU агентство.

IBU запропонує Всесвітньому антидопінговому агентству (WADA) посилити покарання за допінг. Так, за кожен випадок термін покарання може бути збільшений до восьми років, крім того, пропозиції стосуються збільшення штрафу та скорочення квот на Кубку світу, Олімпіадах і чемпіонатах.

У січні національні антидопінгові організації (NADO) 19 країн закликали усунути російських спортсменів від участі у всіх міжнародних змаганнях, а також відібрати у Росії право на проведення змагань.

Нагадаємо, етап Кубку світу з біатлону, замість російської Тюмені, цього року відбудеться у фінському Контіолахті.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО