МВФ задоволений переговорами щодо траншу для України

МВФ спростував інформацію стосовно скасування перемовин з Україною щодо наступного траншу через можливу ​​відставку глави НБУ, сподіваючись на їх успішне завершення вже найближчим часом.

«Досягнуто суттєвого прогресу в прийнятті рішень, який були умовою завершення третього перегляду з боку МВФ. Триває обговорення питань, що залишилися », - сказано у відповіді прес-служби фонду на запит «Голосу Америки», пише «Слово і Діло».

У МВФ висловили надію, що всі неузгоджені питання будуть врегульовані дуже скоро.

«Ми сподіваємося наступного тижня запропонувати Раді директорів завершення перевірки», - уточнили у Фонді.

У той же час, в МВФ відмовилися коментувати інформацію про можливу відставку глави Національного банку України Валерії Гонтаревої і спростували чутки про відстрочку траншу в зв'язку зі змінами менеджменту НБУ.

Як повідомлялося, на порядку денному засідань ради директорів Міжнародного валютного фонду, який розписаний до 6 березня 2017 року, відсутнє питання надання макрофінансової допомоги Україні.

Нагадаємо, міністр фінансів Олександр Данилюк пояснив принципи виконання вимог МВФ.

Раніше ЗМІ повідомили про можливу відставку глави НБУ Валерії Гонтаревої, однак в самому відомстві цю інформацію не підтвердили.

***
Редакція «Слово і Діло» може не поділяти точку зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує винятково роль носія.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО