Нардеп Березкін і пільги учасникам АТО: ані обіцяного законопроекту, ані голосу за проекти колег

Народний депутат Станіслав Березкін не виконав обіцянку зареєструвати в парламенті законопроект щодо надання додаткових пільг учасникам бойових дій.

Про це, перевіряючи програмну обіцянку парламентаря від групи «Відродження», довідалося «Слово і Діло».

Зробити це він пообіцяв напередодні парламентських виборів 2014 року. «Одним із перших документів, які я внесу на розгляд новообраної Верховної Ради України, буде законопроект про надання додаткових пільг учасникам бойових дій АТО та законопроект про скасування всіх пільг для чиновників усіх рівнів, народних депутатів, суддів та прокурорів», – ішлося в одному з пунктів програми Березкіна.

Попри явно популістську другу частину обіцянки, першу нардеп усе ж мав реальну можливість виконати. Принаймні частково – проголосувавши за відповідні проекти законів, зареєстровані його колегами: №2980 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування та стягнення військового збору з грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції»; №3206 «Про внесення змін до деяких законів України щодо гарантій соціального захисту деяких категорій осіб із числа учасників антитерористичної операції»; №3497 «Про внесення змін до деяких законів України щодо соціального захисту резервістів, які постраждали внаслідок участі в антитерористичній операції, та членів їхніх сімей».

Єдиним проектом закону, що стосувався соціальної підтримки учасників АТО й був підтриманий Березкіним, є законопроект «Про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» (№1525). Під час голосування за всі інші перелічені ініціативи депутат був відсутній у сесійній залі.

Власного ж проекту закону про надання учасникам бойових дій додаткових пільг Березкін так і не вніс, через що вже друга його обіцянка (із загалом 6) отримує статус «не виконано». Реалізованих зобов’язань у цього народного обранця поки немає взагалі. Дізнатися, як виконують обіцянки інші народні депутати, можна за посиланням.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО