Пообіцяв і забув: нардеп Барвіненко не бере участь у вирішенні екологічних проблем озера Сасик

Читать на русском

Народний депутат абсолютно не бере участі в вирішенні екологічних проблем одного з найбільших озер України, хоча й обіцяв це у своїй програмі.
Віталій БарвіненкоФото: barvinenko.com.ua

Народний депутат-член групи «Відродження» Віталій Барвіненко не бере участі у вирішенні екологічних проблем озера лиманного типу Сасик в Одеській області, хоча пообіцяв робити це в своїй передвиборчій програмі.

Про це за результатами перевірки відповідної обіцянки повідомляє «Слово і Діло».

Сасик – одне з найбільших озер України, розташоване в Татарбунарському районі Одеської області. Саме там знаходиться виборчий округ №141, який і вибрав Барвіненка своїм представником у Верховній Раді.

Однак, схоже, що захищати інтереси виборців, і, особливо, їхнє право на здорове навколишнє середовище, нардеп не поспішає. Як повідомили «Слову і Ділу» в Департаменті екології та природних ресурсів Одеської ОДА, єдиним народним депутатом, який долучився до процесу вирішення проблем озера Сасик, є Антон Кіссе – однопартієць Барвіненка, обраний у сусідньому, 142-му мажоритарному окрузі.

Також портал з'ясував, що необхідність відновлення екосистеми водойми рішенням Одеської обласної ради була закріплена ще в жовтні 2015 року, тоді ж був ухвалений документ про будівництво з'єднувального каналу Сасик-Чорне море та реабілітації прилеглих територій. Раніше, ще в 2014 році, на виготовлення відповідної проектно-кошторисної документації з обласного бюджету виділили 140 тис. грн. А ось у наступні два роки жодних коштів з обласного бюджету на ці цілі вже не надходило.

Заради чистоти експерименту «Слово і Діло» також перевірило, чи не надсилав Барвіненко депутатські запити з метою вирішення даної проблеми, але за час роботи нардепа в апараті Верховної Ради такі зареєстровані не були.

На цю мить депутат не виконав жодної обіцянки, зареєстрованої «Словом і Ділом». Тоді як провалив уже 9. Дізнатись, як дотримують слова інші народні обранці, можна за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: