Чубаров прокоментував власну обіцянку щодо Кримської автономії

Народний депутат Рефат Чубаров заявив, що наразі питання внесення змін до Конституції України в частині Кримської автономії стоїть на місці.

Про це він сказав в ефірі програми «Право на владу», коментуючи власну обіцянку про закріплення принципів існування такої автономії, повідомляє «Слово і Діло».

«Щодо обіцянки. Дивіться, у нас є конституційна комісія й вперше, коли ми зібралися я виступав на цій комісії і сказав щодо тих завдань, які ставляться державою: має бути завдання щодо внесення зміни до розділу 10. І на конституційній комісії на першому нашому зібранні це було ухвалено», – заявив Чубаров.

Також, за його словами, Президент Петро Порошенко обіцяв дати доручення конституційній комісії щодо створення робочої групи з питання Кримської автономії, однак цього так і не зроблено.

«Сьогодні я сказав на своєму виступі, що маю маленьку надію про те, що, можливо, найближчим часом така група буде створена. Я це вже говорю з якоюсь біллю, оскільки я просто відчуваю в якійсь іншій формі те, що було 23 роки стосовно кримських татар. Сьогодні тільки дурний може не розуміти про те, що єдиний і найефективніший ключ щодо деокупації Криму, щодо відновлення українського суверенітету над Кримським півостровом – є в України цей ключ. Цей ключ – право кримських татар на самовизначення. Україна не хоче, якщо аналізувати поведінку вищих наших чиновників, вона не розуміє, що це є ключ України, або вона просто живе іншими міфологемами», – пояснив нардеп.

Нагадаємо, 28 березня 2016 року Чубаров заявив, що планує закріпити в Конституції України принципи існування Кримської Автономії, яка створюється на основі права корінного народу на самовизначення.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО