Насалик розповів про зміни в електробалансі України

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик не бачить підстав для перегляду прогнозного балансу електроенергії на 2017 рік.

Про це він заявив на зустрічі з громадськістю в четвер, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Немає підстав для перегляду річного балансу... Якщо зараз частка АЕС у нас збільшилася до 59%, то в червні таких можливостей не буде, ми там «сядемо» на 50% атомної. За роком ми вийдемо на ті ж 53% (частка АЕС у загальному виробітку, закладена в прогнозний річний баланс – Ред.)», – сказав він.

Міністр нагадав, що в рамках надзвичайних заходів скорочений мінімальний склад працюючого устаткування ГК ТЕС із 300 МВт до 700 МВт. Однак замістити цей обсяг за рахунок АЕС вдалося лише тому, що, згідно з графіком ремонту блоків, на даний час були профіцитні потужності.

«У червні цього профіциту у нас не буде – і ми все одно повинні будемо виходити на тепловиків (збільшувати частку ТЕС – Ред.)», – уточнив він.

Річний прогнозний баланс на 2017 рік передбачає частку АЕС у загальній структурі виробництва на рівні 52,77%.

Раніше міністр заявляв, що атомна генерація в загальному проектному балансі виробництва електроенергії в березні 2017 року становитиме 59%.

Як повідомлялося, частка атомної генерації в загальному енергобалансі України станом на 18-19 лютого досягла 62%.

«Слово і Діло» зафіксувало 22 обіцянки міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігоря Насалика, 2 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності складає 9%. Із повним переліком обіцянок Насалика можна ознайомитися на його сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО