Прокурор у справі Лукаш був замінений безпідставно – Горбатюк

Начальник управління спеціальних розслідувань ГУ Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк заявив, що затягування з розслідуванням провадження проти колишнього міністра юстиції Олени Лукаш пов’язане з тим, що в управлінні була змінена структура.

Зокрема, коментуючи в ефірі «Права на владу» зафіксовану «Словом і Ділом» обіцянку щодо завершення до 25 грудня минулого року розслідування щодо Лукаш, Горбатюк зазначив, що прокурора, який вів її провадження, перевели до іншого управління.

«На той час, коли давалось інтерв’ю, в мене були підстави говорити про те, що є достатні підстави очікувати завершення розслідування. Але, на жаль, у нас була змінена структура управління, тобто частина прокурорів у нас виведена була, й прокурор, який був у цій справі, був переведений до іншого управління, й тому був змінений у справі прокурор», – заявив начальник управління спецрозслідувань ГПУ.

Також Горбатюк зазначив, що за час досудового слідства він особисто не відповідає, тим більше, що в цій справі слідство стикнулося з додатковими перепонами. Зміну структури свого управління він назвав «безпідставною».

«Безпідставна, на мою думку, була заміна. На 60 чоловік був скорочений наш департамент, і ми стикнулися з такою необхідністю, що прокурор прийшов, і я йому не казав, що я обіцяв за два тижні закінчити. Я йому дав провадження й він вивчав», – додав він.

Нагадаємо, вчора Горбатюк повідомив, що за злочини проти Майдану був засуджений лише один «тітушка».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО