Хуг заявив про поліпшення ситуації на Донбасі

Заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг констатував зменшення кількості порушень режиму тиші на Донбасі за останній тиждень на 75%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Новое время».

«На перший погляд ситуація з безпекою в Донецькій і Луганській областях покращилася, після раптового загострення в районі Авдіївки і Ясинуватої минулого тижня ми спостерігали зменшення кількості порушень режиму припинення вогню», - сказав він, додавши, що на минулому тижні рівень насильства повернувся до так званої «аномальної норми».

За словами Хуга, подібна ситуація в основному спостерігалася і на цьому тижні. У середу, 15 лютого, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували близько 200 порушень режиму припинення вогню.

«Порівнявши це з тисячами, які ми фіксували щодня в період загострення в районі Авдіївки і Ясинуватої, стає очевидно, що у нас спостерігається більш-менш стабільний період деескалації», - зазначив представник місії.

Разом з тим Хуг підкреслив, що повне припинення вогню не було досягнуто.

Нагадаємо, глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський повідомив, що вчора ввечері окупанти обстрілювали Авдіївку кожні 30 хвилин.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО