За військову агресію проти України притягли до відповідальності 28 росіян – ГПУ

Генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив, що до кримінальної відповідальності за військові дії проти України залучили 41 людини, з яких 28 росіян.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Відповідальність за військові злочини: в Україні нашими національними судами притягнуто (до кримінальної відповідальності. - Ред.) вже 41 осіб, з них 28 громадян Російської Федерації, 13 громадян (України. - Ред.) - учасників терористичних організацій «ДНР/ЛНР», - сказав він.

За словами Луценка, ще 20 високопоставленим особам РФ повідомлено про підозру за військові злочини. Серед них, зокрема, радник президента РФ Сергій Глазьєв, колишній уповноважений представник президента РФ в так званому «Кримському федеральному окрузі» Олег Белавенцев, міністр оборони РФ генерал армії Сергій Шойгу, його заступники генерали армії Дмитро Булгаков і Микола Панков, начальник ГШ ЗСРФ - перший заступник міністра оборони генерал армії Валерій Герасимов.

Крім того, підозрюваних у військових злочинах ще 12 генералів і 2 офіцери з вищого командного складу ЗС РФ, додав керівник ГПУ.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що в справах Майдану винесені 25 судових вироків, 35 осіб засуджено.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО