МВФ вимагає підвищити тариф електроенергії до 2,31 гривні за кіловат

Міжнародний валютний фонд вимагає до кінця року підвищити тарифи на електроенергію для населення до 2,31 грн за кВт·год.

Про це кореспонденту «Голос UA» повідомило джерело в Кабінеті міністрів, знайоме з перебігом переговорів про надання чергового траншу кредиту, передає «Слово і Діло».

Підвищення тарифів кредитор вимагає й для промислових підприємств. «Що ж стосується тарифів для промислових підприємств, то МВФ наполягає на підвищенні тарифу до 2,61 гривні за кіловат», – зазначає джерело.

Співрозмовник нагадує, що влада раніше взяла на себе зобов'язання перед Фондом щодо скасування субсидування населення за рахунок тарифів для промислових підприємств.

Нагадаємо, з 1 березня мінімальний тариф на електроенергію зросте до до 90 коп. за 1 кВт·год. При цьому для розрахунку ціни будуть використовуватися лише два блоки споживання – до та понад 100 кВт·год. Так, якщо сім'я за підсумками місяця перевищить використання в 100 кіловат, вся спожита понад електроенергія буде вже обходитися в 1,68 грн за 1 кВт·год.

Раніше в Національній комісії з питань регулювання електроенергетики та комунальних послуг заявили, що ціна на електроенергію для населення занижена на 57,7%.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО