Морпорт Чорноморська передає термінал №5 в концесію

Державне підприємство «Морський торговельний порт «Чорноморськ» готується до передачі цілісного майнового комплексу терміналу №5 (залізнично-поромного комплексу) в концесію.

Про це повідомили в прес-службі підприємства, передає «Слово і Діло».

Першим кроком у вивченні можливості укласти такий договір став візит представників Міністерства інфраструктури на чолі з начальником Проектного офісу з питань державно-приватного партнерства в інфраструктурі Юрієм Гусєвим. У рамках ділового візиту також були питання запуску поромів, які були передані в ПАТ «Укрзалізниця». Були обговорені також юридичні сторони майбутнього концесійного проекту.

Згідно з наказом МІУ, слід у місячний термін провести інвентаризацію майна й скласти перелік виробничих об'єктів, які потенційно мають бути задіяні в концесії. Також мають бути підготовлені пропозиції щодо земельних ділянок, необхідних для проведення концесійної діяльності, та умов концесійного конкурсу.

Обов'язково мають бути передбачені заходи, що не допускають погіршення майна або скорочення його початкового складу.

Виникло багато запитань і до адміністрації порту в частині реалізації планів на проведення днопоглиблювальних робіт в акваторії порту та приведення глибин біля причалів до паспортних.

Нагадаємо, що представники японської судноплавної компанії NYK Line (RoRo Division) відвідали порт Чорноморська, де ознайомилися з можливостями роботи поромного терміналу.

Як повідомлялося раніше, Міністерство інфраструктури України розглядає варіанти скорочення портових зборів щонайменше втричі.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО