Вашингтон, Сеул і Токіо вжили заходів по запуску ракети з КНДР

Представники зовнішньополітичних відомств Південної Кореї, США і Японії, які відають пов'язаними з КНДР питаннями, обговорили можливі заходи з протидії ракетних пусків Північної Кореї.

Про це повідомили південнокорейські ЗМІ, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Представник південнокорейського МЗС у справах миру і безпеки на Корейському півострові Кім Хон Гюн, представник держдепартаменту США з питань КНДР Джозеф Юн і директор департаменту Азії та Океанії МЗС Японії Кендзі Канасугі в телефонній бесіді «рішуче засудили провокаційний дії» Пхеньяна і домовилися «про тісну взаємодію в питанні вироблення жорсткої відповіді» на здійснений Північчю ракетний пуск, заявив журналістам південнокорейський дипломат.

Як повідомлялося, в ніч на неділю за київським часом КНДР здійснила запуск ракети, яка, піднявшись на висоту до 50 км і пролетівши близько 500 км, впала в Японське море. Американські військові вважають, що це була ракета середнього радіусу дії.

Однією з цілей пуску Північною Кореєю балістичної ракети було перевірити реакцію нової американської адміністрації, йдеться в заяві міністерства оборони Південної Кореї.

«Як бачимо, це було збройною провокацією, спрямованою на те, щоб перевірити реакцію нової американської адміністрації, очолюваної президентом Трампом», – вказується в ньому.

Президент США Дональд Трамп і прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе засудили пуск балістичної ракети Північною Кореєю. Президенти двох держав знаходяться у Флориді (США). У короткій заяві прем'єр підкреслив Абе, що даний ракетний пуск є порушенням відповідних резолюцій РБ ООН, що забороняють Північній Кореї використання балістичних технологій при запусках ракет.

Д.Трамп зазначив: «Мені б хотілося, щоб всі розуміли і знали, що Сполучені Штати Америки на 100% стоять на боці Японії, свого великого союзника».

Як повідомлялося, новообраний президент США Дональд Трамп в розмові з південнокорейським лідером Пак Кин Хе пообіцяв, що США будуть дотримуватися зобов'язань щодо захисту Південної Кореї в разі агресії її північного сусіда.

У Північній Кореї продовжують заявляти, що Сполучені Штати повинні визнати КНДР «ядерною державою».

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО