Стало відомо, з ким Трамп проведе першу закордонну зустріч

Читать на русском
Дональд Трамп часто критикував угоду про вільну торгівлю, укладену за ініціативою Барака Обами з Японією.

Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим закордонним лідером, з яким зустрінеться Дональд Трамп після перемоги на президентських виборах у США.

Про це повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Під час своєї виборчої кампанії Трамп часто критикував угоду про вільну торгівлю, укладену за ініціативою Барака Обами з Японією та десятьма іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

«В Японії викликали занепокоєння заяви Трампа про те, що і Японія, і Південна Корея мають докладати більше зусиль до того, щоб захистити себе. Трамп говорив, що він захоплюється Сіндзо Абе, але при цьому часто дозволяв собі зневажливо висловлюватися про головних азіатських союзників Америки», – зазначає видання.

Трамп звинувачував Токіо і Сеул в тому, що ті платять дуже мало для підтримки вісімдесятитисячного американського військового контингенту в своїх країнах.

«Заява Трампа про те, що якщо Токіо й Сеул серйозно ставляться до ядерної загрози з боку Північної Кореї, то мають розвивати свою власну ядерну зброю, викликала переляк і подив», – зазначає видання.

10 листопада Трамп заявив, що готовий захищати Південну Корею в рамках наявного альянсу безпеки.

Штаб Дональда Трампа оприлюднив список лідерів зарубіжних країн, з якими обраний президент США й кандидат на посаду віце-президента Майк Пенс спілкувалися телефоном від моменту перемоги Трампа на виборах.

Нагадаємо, раніше Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: