Індія продовжила антидемпінгове мито щодо України

Уряд Індії продовжив на 2 місяці запроваджені в 2016 році на півроку попередні антидемпінгові мита щодо сталевого холоднокатаного плоского прокату з України, Кореї, Китаю та Японії.

Відповідне повідомлення оприлюднило 7 лютого поточного року Міністерство фінансів країни, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

Нагадаємо, що Мінфін Індії 17 серпня 2016 року повідомив про запровадження попереднього антидемпінгового мита на поставки х/к плаского прокату походженням з України, Кореї, Китаю та Японії. Антидемпінгове мито розраховується як різниця між $594 та митною вартістю холоднокатаної сталі за тонну, однак у разі поставок за вищою ціною вона дорівнює нулю.

Також Індія 23 листопада 2016 року запровадила до середини 2019 року захисне мито на імпорт плоского гарячекатаного прокату.

Раніше повідомлялося, що гірничо-металургійний комбінат ArcelorMittal очікує збільшення виплавки сталі на 12-15% за підсумками роботи в 2016 році – приблизно до 7 млн ​​тонн.

Металургійні підприємства України, за оперативними даними, в січні-листопаді 2016 року збільшили виробництво сталі на 6% порівняно з аналогічним періодом 2015 року – до 22,193 млн тонн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО