«Укроборонпром» і Литва домовилися про інвестиції у виробництво зброї

ДК «Укроборонпром» і Литва домовилися про поглиблення військово-технічного співробітництва та визначили перспективні напрямки вкладення інвестицій у нові спільні проекти оборонного сектора двох країн.

Такі результати були досягнуті на зустрічі делегації держконцерну на чолі з генеральним директором Романом Романовим з посадовими особами та представниками ділових і наукових кіл Литовської Республіки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу «Укроборонпрому».

Сторони обговорили наявний промисловий і науково-технічний потенціал України та Литви в оборонній сфері, можливості спільної реалізації окремих проектів. Були досягнуті домовленості про обмін інформацією та практичне співробітництво в певних напрямках.

Також обговорювалося питання участі підприємств оборонного комплексу України в міжнародній виставці військової техніки та озброєння, яка відбудеться в жовтні 2017 року в Литві.

На зустрічі були присутні міністр національної оборони Литви Раймундос Каробліс, заступник міністра економіки Литви Рамунас Буракос, керівники низки асоціацій підприємств оборонного комплексу та окремих компаній Литви.

Нагадаємо, обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

Як повідомлялося раніше, ДП «Київський бронетанковий завод», що входить до складу ДК «Укроборонпром», змонтувало повністю новий цех для виробництва корпусів для БТР-3.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО