У НАБУ назвали причини обшуків в «Укрнафті»

Детективи Національного антикорупційного бюро України 1 лютого здійснили 16 обшуків у різних містах України в рамках досудового розслідування кримінального провадження за фактом заволодіння нафтою «Укрнафти» на загальну суму понад 7,7 мільярда гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що з березня до жовтня 2015 року службові особи низки підприємств, діючи за попередньою змовою спільно зі службовими особами «Укрнафти», заволоділи майном зазначеного ПАТ (50% + 1 акція компанії належить НАК «Нафтогаз України») в особливо великому розмірі», – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, злочинний умисел полягав у наступному: після аукціонів, які відбувалися без забезпечення справедливої ​​конкуренції, «Укрнафта» реалізувала низці «підприємств-переможців» нафту та інші речовини, відповідно до укладених із ними договорів, за заниженою вартістю.

«Надалі «Укрнафтою» було укладено додаткові угоди, якими відтерміновано оплату за раніше поставлену нафту на декілька років. Внаслідок таких дій до сьогодні розрахунок з «Укрнафтою» за поставлену продукцію так і не проведений, чим завдано збитків державі в особливо великих розмірах – 7 мільярдів 744 мільйони 637 тисяч гривень та інші речовини, відповідно до укладених із ними договорів, за заниженою вартістю», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, раніше джерела в НАБУ повідомили про обшуки в «Укрнафті». Крім того, Бюро скерувало до суду обвинувальний акт проти дніпровського судді-корупціонера.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО