НАБУ провело обшуки в компаніях «Укрнафти»

Співробітники Національного антикорупційного бюро провели обшуки за місцем реєстрації ряду компаній, які виступають дебіторами компанії «Укрнафта».

Про це повідомиляє джерело в компанії, повідомляє ЛІГА.net, передає «Слово і Діло».

За його словами, обшуки проводилися за рішенням суду в рамках справи формування дебіторської заборгованості перед «Укрнафтою» в розмірі 7,4 млрд грн. Він також повідомив, що обшуки в центральному офісі «Укрнафти» не проводилися.

Раніше, Господарський суд Харківської області виніс рішення, яким зобов'язав ТОВ «Технотрейд» виплатити ПАТ «Укрнафта» 1,103 млрд грн, які «Техтрейд» заборгував в якості оплати за нафту, куплену на аукціоні в 2015 році.

50% + 1 акція «Укрнафти» належить державі в особі НАК «Нафтогаз України», за 13,6% - компаніям Littop Enterprises Limited і Bridgemont Ventures Limited, і 12,9% - Bordo Management Limited. 9,9% акцій компанії належать іншим акціонерам. Інтереси міноритарних акціонерів представляє Ігор Коломойський.

Державна виконавча служба заарештувала в «ПриватБанку» понад 600 рахунків ПАТ «Укрнафта» для стягнення боргу на загальну суму понад 4 млн гривень на користь ТОВ «Інтербізнесконсалт».

Раніше, «Укрнафта» спрогнозувала зниження нафтовидобутку в 2017 році.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО