Авдіївський коксохім загрожує техногенною катастрофою – Семерак

Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак попереджає про небезпеку виникнення техногенної катастрофи через ситуацію на Авдіївському коксохімічному заводі.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на пост Семерака в Facebook.

«Ми абсолютно чітко розуміємо, що ситуація на коксохімічному заводі може перерости в справжню техногенну катастрофу, ставши загрозою здоров'ю та життю тисяч українців. Однак зараз працівники підприємства контролюють ситуацію. Нагадаю, що на підприємстві працюють понад 6000 осіб», - розповів він.

Міністр зазначив, що його відомство перебуває на зв'язку з керівництвом Авдіївського коксохімічного заводу.

«Станом на сьогодні загроза в зв'язку з консервацією окремих цехів зупинена, вживаються всі необхідні заходи для нормалізації екологічних наслідків ситуації, згідно «Плану локалізації та ліквідації аварійних ситуацій і аварій» для всіх цехів, в тому числі і для допоміжних цехів. Хочу підкреслити, що протягом року в зв'язку з розміщенням заводу фактично в зоні бойових дій інспектори Держекоінспекції в Донецькій області не мали доступу на підприємство для здійснення перевірки. Єдине, що монітор, - це стан річки Казенний Торець в межах міста Костянтинівка, в яку скидаються стічні води підприємства», - розповів Семерак.

Він висловив надію, що консервування цехів допоможе стабілізувати ситуацію і Україні не доведеться долати наслідки викидів коксового газу в грунт і повітря.

Нагадаємо, глава Донецької ВЦА Павло Жебрівський назвав умови, за яких почнеться евакуація населення міста Авдіївки.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО