З початку року в Україні закрилися 129 тисяч підприємців – Гройсман

В Україні в січні закрилися близько 129 тис. приватних підприємців, але з них близько 112 тис. взагалі не вели жодної діяльності й не платили податків і внесків до Пенсійного фонду.

Про це в ефірі телеканалу ICTV сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

«Закриті за цей період, за січень, 129 тисяч підприємців, їхні документи, скажімо так. З них 112 тисяч взагалі не вели жодної діяльності. Хтось колись зареєструвався й нічого потім не робив», – розповів прем’єр.

При цьому він нагадав, що загалом в Україні працюють понад 2 млн підприємств і підприємців.

«І немає тут жодної трагедії», – зазначив глава уряду, коментуючи цифри закритих підприємств.

«Підприємства закриваються й відкриваються. І ось цифри: за останній час закрилося 16,8 тисячі підприємств, а відкрилося – понад 23 тисячі. Жодних негативних тенденцій немає, але нам весь час намагаються донести інформацію про те, що все пропало», – сказав Гройсман.

Нагадаємо, що з 1 січня окремі категорії фізичних осіб-підприємців (ФОП), зокрема другої й третьої груп, сплачуватимуть єдиний соціальний внесок у розмірі 704 грн на місяць, навіть якщо тимчасово не мають жодного прибутку. При цьому перша група «спрощенців» має можливість платити половину мінімального страхового внеску в розмірі 352 грн на місяць.

Раніше віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко заявляв, що в Україні є близько 800 тис. фізичних осіб-підприємців (ФОП), які не здійснюють підприємницької діяльності.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО