«Укроборонпром» формує базу даних для реалізації програм імпортозаміщення

ГК «Укоборонпром» приступив до формування інформаційної бази або «реєстру компетенцій» з метою оптимізувати кооперацію при виконанні програм імпортозаміщення в ОПК.

Про це повідомив заступник голови «Укроборонпрому» Артур Херувімов, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

За його словами, ця база даних має стати «сполучною ланкою» оборонної кооперації, в першу чергу – в сфері імпортозаміщення. Створення такого реєстру також є важливим з урахуванням переходу України на другий рівень співпраці з НАТО у сфері кодифікації оборонної продукції.

На сьогодні концерном уже притягнуто до оборонної кооперації, включаючи програми імпортозаміщення, понад 3 тис. підприємств різних форм власності. Серед критично значущих напрямків імпортозаміщення – авіаремонт, ремонт бронетехніки.

Наразі забезпечено організацію виробництва із заміщення понад 1 тис. позицій комплектуючих для ОПК, що раніше закуповувалися в РФ. За оцінками держконцерну, в 2014-2016 роках український ОПК забезпечив імпортозаміщення понад 35% комплектуючих, що раніше закуповувалися в РФ.

Нагадаємо, що «Укроборонпром» створює інноваційну платформу UkrARPA, яка стане аналогом американського Агентства передових оборонних дослідницьких проектів.

Як повідомлялося раніше, обсяг виконаних Україною в 2016 році експортних контрактів із постачання продукції військового призначення зріс порівняно з 2015 роком на 25% і склав $750 млн.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО