Супрун звинуватила поліцію в тиску на МОЗ

Виконувач обов'язків міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун заявила про тиск на співробітників міністерства з боку влади.

Про це вона написала в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

За її словами, правоохоронці взялися розслідувати закупівлі Міністерством охорони здоров'я ліків через програму допомоги ООН.

«На думку тих, хто ініціював слідство, (закупівля проводилася – Ред.) за завищеними цінами», – зазначила міністр.

Супрун повідомила також, що в цій справі 24 січня до відомства приходив слідчий із Національної поліції, але його постанова суду виявилася простроченою.

«Впевнена, що це лише перший візит, зовсім скоро вони можуть стати регулярними», – підкреслила голова МОЗ.

Вона також зазначила, що боротьба з її командою у відомстві набирає обертів і в будь-який момент робота міжнародних організацій, а також весь закупівельний цикл можуть бути паралізовані.

Раніше навколо фігури Супрун спалахнув скандал, пов'язаний зі скаргою директора Інституту серця Бориса Тодурова, який звинуватив команду міністра в зриві закупівель препаратів.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров'я розповідала, що Україна заощадила 3 мільйони доларів шляхом закупівлі вакцин за кордоном.

Зазначимо, нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що команда Супрун здатна подолати корупцію в системі охорони здоров'я.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО