На столичні маршрутки встановлять антиалкогольні блокіратори

Транспортна комісія Київради має намір обладнати всі столичні маршрутки алкогольними блокаторами, які не дають завести транспортний засіб п'яному водієві.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат Київради Олександр Пабат.

«Про те, що щоденний ранковий медконтроль не актуальний свідчать численні фото та відео в соціальних мережах. При бажанні, водій завжди знайде можливість дозаправитися після медогляду, в дорозі. Тому, ми пропонуємо впровадити обов'язковий постійний контроль водія транспортного засобу на допустимі вмісту алкоголю в організмі, а також показники стану здоров'я та інші норми, актуальні для перевізника протягом всього дня», - написав Пабат.

Алкоблокіратор підключається до приладової панелі, зв'язується з електронною системою автомобіля і автоматично блокує запуск двигуна, якщо концентрація алкоголю в повітрі перевищують норму. Відзначається, що Київрада планує звернутись з цією пропозицією до Верховної Ради.

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що підняття мінімальної зарплати не є підставою для підвищення цін на проїзд в громадському транспорті, а ті, хто вже підняв ціни, просто наживаються на ситуації.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО