У США розпочалася інавгурація президента Дональда Трампа

У Вашингтоні почалася церемонія інавгурації Дональда Трампа, який стане 45-м президентом США. Церемонія проходить у Білому Домі.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила журналістка Мирослава Гонгадзе, передає «Слово і Діло».

На попередні заходи вже прибули Дональд Трамп із дружиною Меланією. Новообраний президент виголосить інавгураційну промову після чаювання з подружжям Обама.

Згідно з Конституцією, присягу приймає голова Верховного суду США. Офіційна церемонія розпочнеться о 18:30 за київським часом.

Нагадаємо, сьогодні вранці у Вашингтоні Трамп відвідав службу в Єпископальній церкві Святого Іоанна неподалік від Білого дому.

Частина заходів уже відбулася 19 січня. Зокрема, в першій половині дня Дональд Трамп разом із новим віце-президентом Майклом Пенсом взяв участь у символічній церемонії покладання вінка загиблим американським солдатам на Арлінгтонському національному кладовищі. Доступ на цей захід був дозволений лише членам сімей перших осіб, представників адміністрації та окремо акредитованим ЗМІ.

Раніше «Слово і Діло» продемонструвало інфографіку з цікавими подробицями церемонії інавгурації Трампа.

Нагадаємо, новообраний президент США Дональд Трамп визначив два головних правила, якими буде послуговуватися нова адміністрація.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО