У Приватбанку пояснили ситуацію навколо можливості арешту валютних рахунків

ПриватБанк не несе зобов'язання перед власниками єврооблігацій, а рішення про проведення процедури націоналізації банку і механізмів його капіталізації приймалося виключно Фондом гарантування вкладів фізичних осіб та Нацбанком України.

Про це повідомив перший заступник голови правління ПриватБанку Олександр Дубровін, передає «Слово і Діло».

«Суть претензій власників євробондів стосуються відновлення прав власників таких паперів, і не означають автоматичного накладення обмежень на будь-які рахунки або активи ПриватБанку», - наводить слова Дубровіна прес-служба банку.

За його словами, численні фінансові «експерти», які публічно розмірковують про банк і процеси в банківській системі, «погано розбираються в предметі обговорення».

Він також додав, що практика застосування міжнародного права по відношенню до банків не передбачає такої форми забезпечення позовів, як накладення арешту на кореспондентські або будь-які інші рахунки комерційного банку і тим більше його клієнтів. Загальноприйнятою практикою міжнародних судів є зобов'язання по депонуванню на спеціальному рахунку коштів під майбутнє рішення суду по суті позову.

Раніше повідомлялося, що націоналізація ПриватБанку привела до зростання державного боргу до 82% ВВП (близько $71 млрд) станом на кінець грудня 2016.

Відзначимо, що ПриватБанк отримав 65 мільярдів гривень державного фінансування облігаціями внутрішньої державної позики.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО