У НАЗК повідомили про початок другої хвилі е-декларування

У НАЗК заявили про початок другої хвилі електронного декларування.

Про це повідомив заступник голови НАЗК Руслан Радецький, передає «Слово і Діло».

Зокрема, до 1 квітня 2017 року електронні декларації повинні заповнити особи, які відповідно до закону України «Про запобігання корупції» займають відповідальне та особливо відповідальне становище, а також особи, які для цілей цього Закону прирівнюються до осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

«При заповненні декларацій за 2016 рік застосовується розмір мінімальної заробітної плати, встановлений на 1 січня 2016 року (1378 гривень).

Також, з 1 січня 2017 року суб'єкти декларування повинні повідомляти НАПК про суттєві зміни в свій майновий стан, якщо отриманий ними дохід, придбане майно перевищують суму в розмірі 50 прожиткових мінімумів (станом на 01.01.2017 - 80 тис. гривень), встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року», - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначив Радецький, з набуттям чинності законом України «Про Вищу раду юстиції», яким внесені зміни до закону України «Про запобігання корупції», змінено коло осіб, які повинні подавати е-декларації.

У листопаді НАЗК підсумувало перший етап електронного декларування.

Нагадаємо, з 1 січня 2017 року коло суб'єктів електронного декларування розшириться.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО