НАЗК сьогодні передасть Мін'юсту доопрацьований порядок перевірки е-декларацій

Читать на русском
У Національному агентстві з питань запобігання корупції анонсували передачу Міністерству юстиції доопрацьованого порядку перевірки е-декларацій.

Проект повної перевірки електронних декларацій сьогодні буде повторно переданий до Міністерства юстиції.

Про це під час брифінгу заявив заступник голови Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Радецький, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНН.

«Можу зазначити, що Мін'юстом була проведена експертиза та їхніми фахівцями була надана низка побажань, зауважень, які фахівцями департаменту фінансового контролю були враховані та доопрацьовані. Ми знову їх направили до Мін'юсту, але Мін'юст вважає за необхідне, щоб НАЗК включило в повному обсязі ті побажання, які вони висувають до нас. Переважна більшість цих побажань враховані в порядку й відповідні проекти порядку будуть відправлені до Міністерства юстиції після сьогоднішнього обговорення з громадськістю та експертами», – сказав Радецький.

За його словами, Мін'юст ставить такі умови, як терміни перевірки та особи, які будуть уповноважені на повну перевірку, а також узгодження з іншими органами, які мають бути зацікавлені в порядках.

«Ці підпункти були узгоджені нашими фахівцями, й ми дійшли висновку, що перевірка розпочинається після виявлення наявності підстав для проведення перевірки, й уповноважений член національного агентства протягом 10 днів визначає порядок перевірки, якщо для цього є підстави», – додав заступник голови НАЗК.

Нагадаємо, раніше Національне антикорупційне бюро відкрило ще два кримінальних провадження щодо е-декларацій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: