Гопко розповіла, коли нормалізуються відносини між Україною та Росією

Нормалізація українсько-російських відносин можлива лише після повернення Україні окупованих територій – Криму й частини Донбасу.

Про це заявила в кулуарах Верховної Ради в четвер керівник парламентського комітету в закордонних справах Ганна Гопко, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Нормалізація відносин між Україною та Російською Федерацією можлива лише після виконання Росією низки вимог і своїх зобов'язань – це виведення всіх військ із тимчасово окупованого Донбасу, це повернення Україні Криму, тобто фактично відновлення територіальної цілісності та суверенітету України», – заявила Гопко журналістам.

За її словами, поки російські найманці та російські війська вбивають людей на сході України, поки «Росія – держава-агресор, Росія – держава-окупант, яка тимчасово окупувала Крим, жодних переговорів бути не може».

Раніше Гопко розповіла, як ОБСЄ легалізує анексію Криму.

Нагадаємо, що в період з 2014 до 2016 року громадянство Російської Федерації отримали майже 170 тис. громадян України, водночас статус біженця в РФ отримали лише близько 350 українців.

«Слово і Діло» зафіксувало 38 обіцянок народного депутата України та голови комітету Верховної Ради України в закордонних справах Ганни Гопко, 18 з яких вона виконала. Коефіцієнт її відповідальності – 47%. Із повним переліком обіцянок Гопко можна ознайомитися на сторінці.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО