Стали відомі імена кандидатів у президенти Європарламенту

Чинний президент Європарламенту Мартін Шульц офіційно оголосив імена семи кандидатів на пост нового глави ЄП. Переможця оберуть вже сьогодні, 17 січня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Основними претендентами на цю посаду є депутати від Італії - від групи Європейських народників Антоніо Таяні, який зараз є віце-президентом ЄП, і лідер групи Соціалістів Джанні Піттелла.

На посаду також висунуті: від Європейських консерваторів і реформістів віце-президент групи Хельга Стейвенс, лідер групи Альянсу лібералів і демократів Гі Вергофстадт, італійський депутат від групи Європейських об'єднаних лівих / Північних зелених лівих Елеонора Форенца, депутат з Великобританії від груп Зелених Джин Ламберт і депутат з Румунії від групи «Європа для націй» Лоренцо Ребега.

Відразу після визначення переможця Шульц передасть свої повноваження новому президенту.

Потім будуть обрані 14 віце-президентів. Поки що ніхто не висунуть на ці посади - імена кандидатів будуть оголошені після виборів президента ЄП.

Нагадаємо, раніше Мартін Шульц заявив, що не буде очолювати партію німецьких соціал-демократів на виборах у Бундестаг, які відбудуться восени 2017 року.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО