МВФ поліпшив прогноз зростання світової економіки

Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання глобальної економіки на рівні 3,4-3,6% в 2017-2018 роках.

У своєму огляді МВФ відзначає вплив невизначеної політики США на свій прогноз, передає «Слово і Діло».

Аналітики Фонду прогнозують збільшення економічної активності в розвинених країнах, що призведе до зростання їхньої економіки на рівні 1,9% в 2017 році та 2% – у 2018 році. Це перевищує прогноз жовтня 2016 року на 0,1 і 0,2 процентних пункти відповідно.

Щодо прогнозу для США, то економісти МВФ відзначають, що подальший розвиток економіки країни залежить від політики, якої дотримуватимуться обраний президент Дональд Трамп і його адміністрація.

МВФ прогнозує збільшення фінансового стимулювання, що впливає на загальне зростання економіки, яке в 2017 році складе 2,3%, а в 2018-му – 2,5%. При цьому сукупне зростання ВВП у США складе 0,2% порівняно з прогнозом жовтня 2016 року.

Прогнози економічного зростання на 2017 рік також були переглянуті в бік підвищення для ФРН, Японії, Іспанії та Сполученого Королівства, в основному за рахунок більш сильного, ніж очікувалося, збільшення обсягів виробництва в другій половині 2016 року.

Як повідомлялося раніше, Світовий банк прогнозує зростання економіки України в 2017 році на рівні 2%.

Нагадаємо, що Україні необхідно підвищити пенсійний вік, скоротити кількість державних службовців і бюджетників, а також скасувати спрощену систему оподаткування й відкрити земельний ринок для продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО