Ізраїль завдав ракетного удару по Сирії

Командування сирійської армії заявило про те, що Ізраїль обстріляв військовий аеродром у передмісті Дамаска. Вибухи було чути в столиці Сирії, а мешканці одного з передмість побачили великий стовп диму в районі військового аеропорту «Мезза».

Про це повідомляє Reuters, передає «Слово і Діло».

Сирійські урядові ЗМІ заявили, що ракети були випущені неподалік Тиверіадського озера на півночі Ізраїлю відразу після опівночі й вдарили по району авіабази, яку використовують елітні підрозділи Республіканської гвардії президента Башара Асада.

Боротьба між сирійською армією й повстанцями триває в Дамаску, незважаючи на те, що в Сирії з 30 грудня 2016 року діє режим припинення вогню. Росія, Туреччина та Іран мають намір розділити Сирію на свої зони впливу.

Раніше повідомлялося, що турецька та російська сторони погодили новий план перемир'я в Сирії, який буде представлений учасникам сирійського конфлікту. Запропоноване перемир'я не буде стосуватися терористичних організацій. У разі успішного припинення вогню сирійський уряд та опозиція перейдуть до переговорів щодо врегулюванню конфлікту в Астані. Гарантами врегулювання виступлять Туреччина та Росія.

Раніше експерт розповів «Слову і Ділу» про конфлікт у Сирії та війну всіх проти всіх.

АКТУАЛЬНЕ ВІДЕО